Skip to main content

Επιστολή Ταχιάου σε Μπουτάρη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Τι έγινε με την κοινή προσπάθεια να ξεπαγώσει το Μετρό Θεσσαλονίκης ρωτά τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη η βουλευτής του «Ποταμιού».

Επιστολή στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης έστειλε σήμερα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του «Ποταμιού», Χριστίνα Ταχιάου.

Η κ. Ταχιάου ζητά από το δήμαρχο ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, όπου του μετέφερε τα αποτελέσματα της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το μετρό.

Η κ. Ταχιάου επισημαίνει πως η υπερκομματική προσπάθεια για την επανεκκίνηση του μετρό πρέπει να συνεχιστεί και γι’ αυτό το λόγο ζητεί ενημέρωση από τον δήμαρχο, αποφεύγοντας την κατάθεση σχετικής ερώτησης στη Βουλή, ώστε να μην απαξιωθεί –όπως επισημαίνει- η εικόνα της συλλογικής προσπάθειας που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη.

«Το πρόβλημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και για να αποτελεί ευκαιρία για κομματική εκμετάλλευση. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης, ο στόχος είναι να προασπίσουμε το συμφέρον της Θεσσαλονίκης», τονίζει η κ. Ταχιάου.

Η βουλευτής ζητεί μάλιστα νέα διάσκεψη, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα του μετρό και να αποφασιστούν οι επόμενες κοινές ενέργειες με στόχο τη λύση των προβλημάτων, που κρατούν «παγωμένο» το κυριότερο έργο υποδομής στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Χριστίνας Ταχιάου στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη έχει ως εξής:

Προς

κ. Γιάννη Μπουτάρη

ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αξιότιμε Δήμαρχε

Κατά την μεταξύ μας συνάντηση στις 24 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης συζητήσαμε σχετικά με την αναγκαιότητα σύγκλησης  μιας διάσκεψης μεταξύ βουλευτών και φορέων της πόλης, ώστε να βρεθεί λύση για το Μετρό. Ενώνοντας όλοι τις φωνές μας και ακολουθώντας κοινή και συντονισμένη δράση, θα βοηθήσουμε  την επανεκκίνηση του έργου, δίνοντας τέλος στις χρόνιες καθυστερήσεις που δυστυχώς, ταλαιπωρούν τόσο την πόλη μας.

Χάρη στην πρωτοβουλία που αναλάβατε μετά την συνάντηση μας, η διάσκεψη αυτή έγινε στις 3 Απριλίου, στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου.  Ακολούθησε η  επίσκεψη και η συνάντησή σας στις 7 Απριλίου, με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, στον οποίο μεταφέρατε τα  αποτελέσματα της διάσκεψης.  

Ωστόσο, αν και έκτοτε έχουν περάσει αρκετές ημέρες, δεν ενημερωθήκαμε εκτενώς από εσάς, σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχατε με τον κ. Σταθάκη. Κατά συνέπεια, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και ποια θα είναι η συνέχεια αυτής  της πρώτης υπερκομματικής προσπάθειας που αναλάβαμε,  προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και να προχωρήσει το έργο. Μέχρι στιγμής δυστυχώς, το μόνο  σίγουρο είναι πως η κατασκευή έχει «παγώσει» και οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα το οποίο να προβλέπει την επανέναρξη των εργασιών και την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου.

Θα μπορούσαμε βεβαίως, μέσω της βουλευτικής μας ιδιότητας, να πληροφορηθούμε σχετικά με τις προθέσεις του Υπουργού για το Μετρό. Όμως, μια τέτοια ενέργεια θα απαξίωνε την εικόνα της συλλογικής προσπάθειας που μόλις ξεκινήσαμε μαζί σας και που απαιτούν οι περιστάσεις  και κυρίως οι συμπολίτες μας.

Το πρόβλημα της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι πολύ μεγάλο για να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και για να αποτελεί ευκαιρία για κομματική εκμετάλλευση. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της οποιασδήποτε κομματικής τοποθέτησης, ο στόχος είναι να προασπίσουμε το συμφέρον της Θεσσαλονίκης.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να οριστεί σύντομα μια νέα διάσκεψη μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν στην προηγούμενη διάσκεψη, προκειμένου να μας ενημερώσετε σφαιρικά για τα αποτελέσματα της συνάντησης σας με τον κ. Υπουργό και να ορίσουμε από κοινού τις επόμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα του Μετρό. Παραμένω στην διάθεση σας προκειμένου να οργανωθεί και να  συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια μεταξύ  φορέων και  βουλευτών της πόλης μας.