Skip to main content

Καμπανάκι ΠΚΜ για διενέργεια των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών

Ζητούμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, προτού λήξει η νομοθετική ρύθμιση και ενσκήψουν ξανά τα περσινά προβλήματα, λέει ο κ. Χατζηβρέττας.

Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για τη διενέργεια των εξετάσεων των υποψήφιων οδηγών, έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς η προσωρινή διευθέτηση που είχε γίνει πέρσι με νομοθετική ρύθμιση λήγει την 1η Ιουνίου 2017.

Την επιστολή υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο οποίος επισημαίνει ότι «ζητούμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, προτού λήξει η νομοθετική ρύθμιση και ενσκήψουν ξανά τα περσινά προβλήματα με τους εξεταστές και με τους υποψήφιους οδηγούς. Το πρόβλημα προκλήθηκε μετά την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης, λόγω του Νόμου 4354/2015, για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διαδικασία εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που έχει σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην οδήγηση και την εργασία. Πέρσι, με τις πιέσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιτύχαμε την προσωρινή ρύθμιση του ζητήματος. Όμως οφείλει η Κυβέρνηση να αναλάβει τις απαιτούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην έχουμε ξανά τα ίδια προβλήματα μετά την 1η Ιουνίου 2017 και να διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα. Ο κίνδυνος να προκληθούν εκ νέου δυσλειτουργίες και δυσχέρειες στην ομαλή εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών να λάβουν άδεια οδήγησης ή να επεκτείνουν αυτή που ήδη κατέχουν είναι ορατός».

Η προσωρινή διευθέτηση μέσω νομοθετικής ρύθμισης προέβλεπε την καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης για τους υπαλλήλους – εξεταστές, για το έργο που εκτελείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.