Skip to main content

Επιστολή ΠΕΔΚΜ σε Σπίρτζη για τις κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

Η αγορά της Θεσσαλονίκης υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε άμεση συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους τους ΟΑΣΘ, προκειμένου να βρεθεί λύση για τις οφειλές του δημοσίου στον Οργανισμό και να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις, καλεί τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τονίζει πως οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προκαλούν ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό και έχουν δυσμενείς συνέπειες στην αγορά και την οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

»Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.

»Το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλει τις συσσωρευμένες συμβατικές υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΣΘ.

»Το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται. Η αγορά και η οικονομία της Θεσσαλονίκης υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες των κινητοποιήσεων.

»Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σας καλεί να ορίσετε άμεσα συνάντησή μας, στην οποία φυσικά πρέπει να συμμετέχουν και η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να συζητηθεί αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και να δοθεί λύση».