Skip to main content

Επιστολή ΟΒΣΘ σε Σταϊκούρα-Σκυλακάκη για αναστολή αποπληρωμής των επιστρεπτέων από τις ΜμΕ

Επιστολή της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης σε Σταϊκούρα-Σκυλακάκη με αιτήμα την αναστολή της αποπληρωμής των επιστρεπτέων από τις ΜμΕ

Την ανάγκη της αναστολής της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών από τις ΜμΕ αλλά και το αίτημα για την μετατροπή τους σε επιχορηγήσεις εξέφρασε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στην επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών αναφέρεται «η αναγκαιότητα στήριξης των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για την επιβίωση τους κάνοντας απαραίτητη και αναγκαία την λήψη μιας σειράς δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης:

«Όπως γνωρίζετε οι ήδη εξουθενωμένες επιχειρήσεις έχοντας βγει από μια 10ετη κρίση και μια πανδημία αυτή τη στιγμή έρχονται αντιμέτωπες με τον Γολγοθά της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης έχει τονίσει επανειλημμένα την αναγκαιότητα στήριξης των μικρών ,πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων για την επιβίωση τους κάνοντας απαραίτητη και αναγκαία την λήψη μιας σειράς δραστικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Σε αντίθεση αυτού έχει ξεκινήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, που όπως είναι επόμενο δημιουργεί την υποχρέωση επιστροφής μέρος αυτών κάτι που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση στον επιχειρηματικό κόσμο και θα ενισχύσει μόνο την οικονομική ασφυξία που βιώνουν οι συνάδελφοί μας.

Με βάση τα παραπάνω και το ότι η Ελληνική οικονομία δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα ζητάμε το πάγωμα της διαδικασίας αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών.

Επιπλέον, και καθόσον φαίνεται ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που μας παρέχει το προσωρινό πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μετατραπούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές σε επιχορηγήσεις με σκοπό την διάσωση και την στήριξη των επιχειρήσεων».