Skip to main content

Επιστολή ΕΚΘ για τη θαλάσσια συγκοινωνία

Την υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της πόλης, λόγω της απροθυμίας των πλοιοκτητών να βάλουν πλοία από την πόλη για νησιά, όπως η Ρόδος, η Κως, η Σάμος, καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΚΘ.

Την υποβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της πόλης, λόγω της απροθυμίας των πλοιοκτητών να βάλουν πλοία από την πόλη για νησιά, όπως η Ρόδος, η Κως, η Σάμος, καταγγέλλει με επιστολή της στον υπουργό Θαλασσίων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, η διοίκηση του ΕΚΘ. Ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για «να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών» και «η πόλη να ανακτήσει το ρόλο που της ανήκει στην ευρύτερη περιοχή».

«Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν από τα νησιά προς τη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή μάλιστα που είναι γνωστές οι προσπάθειες των φορέων της πόλης να προσελκύσουν τουρίστες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή (Χαλκιδική, αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία)», τονίζει η διοίκηση του ΕΚΘ και συνεχίζει: «Τέτοιου είδους λογικές μόνο την ανάπτυξη του τουρισμού δεν βοηθούν, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας σήμερα». Η επιστολή κοινοποιείται και στους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας, Παύλο Γερουλάνο και Λούκα Κατσέλη και σε τοπικούς φορείς.