Skip to main content

Επιστολή δυσαρέσκειας για το 12% από το Επιμελητήριο Καβάλας

Τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής της επιδότησης του 12% επί του κόστους μισθοδοσίας καταγγέλλει πάλι το Επιμελητήριο Καβάλας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Θ. Πάγκαλου στην Καβάλα.
Τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου της Καβάλας εκφράζει με δημόσια επιστολή του το Επιμελητήριο Καβάλας για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής του 12% επί του κόστους μισθοδοσίας εκ μέρους του κράτους.  Η καθυστέρηση έχει ήδη περάσει στον τρίτο της χρόνο (από το β΄ εξάμηνο του 2007) κι οι επιχειρηματίες της Καβάλας στήριζαν πολλά στην επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Καβάλα, την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να θέσουν το ζήτημα επί τάπητος.

Όμως, δεν κατάφεραν να συναντηθούν μαζί του και ν’ αποσπάσουν κάποια συγκεκριμένη δέσμευση, με αποτέλεσμα να προβούν τώρα διά της επιστολής σε δημόσια κατάθεση της δυσαρέσκειάς τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας αναφέρεται:

«Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας εκφράζει για μια φορά ακόμα τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση στην καταβολή της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας, το γνωστό 12% .  Με την ευκαιρία της επίσκεψης του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στην Καβάλα, θα περιμέναμε ουσιαστικές επαφές με εκπροσώπους φορέων και τον επιχειρηματικό κόσμο αντί της ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε.  Σημαντικό είναι να ακουστούν τα προβλήματά της πραγματικής Οικονομίας , που μέρα με τη μέρα γιγαντώνονται.  Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνουν οι επιχειρήσεις μας, στις οποίες οφείλονται σημαντικά ποσά από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου από τα προηγούμενα χρόνια. Η συνειδητή αργοπορία της καταβολής των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο και τη χρεοκοπία».
 
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Καβάλα, ο Θεόδ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "λογικό και θεμιτό" το αίτημα του 12%, αλλά διευκρίνισε πως ήρθε στην περιοχή χωρίς να κομίζει κάποια συγκεκριμένη απάντηση γι’ αυτό.