Skip to main content

Επιστολή δημάρχου Δέλτα στον Γιώργο Σταθάκη για τη ΒΙΠΕ

Με την επιστολή ο δήμαρχος Δέλτα ρωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα προκειμένου να προστατευθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη έστειλε σήμερα ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, σχετικά με τις συνέπειες των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Με την επιστολή ρωτά τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί και ποια μέτρα να λάβει άμεσα προκειμένου να προστατευθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

«Τις τελευταίες μέρες, κοντά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια οι επιχειρήσεις και αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξή τους, προστέθηκαν και άλλα με ρυθμό καταιγιστικό. Τις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και λόγω των συνεπειών που αυτή η απόφαση είχε στον τομέα των συναλλαγών και της οικονομίας, πολλές επιχειρήσεις στη Σίνδο και στο Καλοχώρι έκλεισαν ή έθεσαν τους εργαζόμενους σε αναγκαστική άδεια μέχρι νεωτέρας ή προχώρησαν σε απολύσεις, ή αποφάσισαν λόγω της αστάθειας να "μετακομίσουν' στο εξωτερικό. Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ραγδαία και το γεγονός αυτό θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και τη μεγάλη αύξηση της ανεργίας» τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.