Skip to main content

Επίσπευση των υποθέσεων της Siemens ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την εμπλοκή στην υπόθεση της δίκης της Siemens.

Την επίσπευση των δύο υποθέσεων που αφορούν τα μαύρα ταμεία της Siemens ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Υπέβαλα δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα.

»Είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ.

»Όλες οι ενέργειες για την επίσπευση που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει και η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί».

Το απόγευμα, μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης τυγχάνει να μιλάει νομικά. Τα περί κυκλωμάτων δεν τα έχετε ακούσει από εμένα και δεν πρόκειται να τα ακούσετε από τον υπουργό Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε εντολή, έδειξε το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα και με ενέπνευσε για να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ. Ο ρόλος μας είναι να μιλήσουμε με νομική ορολογία. Οι ευθύνες ερευνώνται. Μέχρι να καταλήξουμε σε καταδίκες υπάρχει τεκμήριο αθωότητας», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η υπόθεση είναι πολύπλοκη με πλήθος κατηγοριών και πλήθος κατηγορουμένων. Εφόσον γίνεται εξέταση ευθυνών θα απέχω από την διατύπωση οποιαδήποτε άλλης κρίσης και μάλιστα για υποθέσεις που έχουν χρωματίσει την πολιτική ιστορία του τόπου» κατέληξε.