Skip to main content

Επεισόδια στην πορεία των Αρμενίων στο τουρκικό προξενείο (φωτο+video)

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας μπροστά από το τουρκικό προξενείο και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ.

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών σημειώθηκαν κατά την πορεία μνήμης για τα 103 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το μπλόκο της αστυνομίας στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Μανώλη Κυριακού, μπροστά από το τουρκικό προξενείο και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ, ενώ έγινε ρίψη δακρυγόνων. 

Η πορεία με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο και έφτασε λίγο πριν τις 21.00 μπροστά από το τουρκικό προξενείο.

Οι διαδηλωτές ανέμισαν αρμενικές, ελληνικές και κυπριακές σημαίες και τραγούδησαν τον ελληνικό και τον αρμενικό εθνικό ύμνο.

«Οι ένστολοι δεν τιμούν τίποτα. Εμείς ήρθαμε μαζί με τα παιδιά, τις γυναίκες και τις μπάντες μας. Σηκώσαμε την ελληνική σημαία και τη σημαία της Κύπρου μαζί την τρίχρωμη. Οι ένστολοι έχουν δύο στρατιωτικούς στην Τουρκία. Δεν τιμούν τη σημαία τους», ανέφεραν οι διαδηλωτές.