Skip to main content

Επεισόδια με πρόσφυγες και αστυνομικούς χθες στη Λέρο

Οι πρόσφυγες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της πρώτης υποδοχής στο χώρο των Λεπίδων με ξύλα και πέτρες, ενώ κατέστρεψαν ένα κοντέινερ

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο νησί της Λέρου με τους πρόσφυγες να επιτίθενται με πέτρες και τσεκούρια σε αστυνομικούς.  Συγκεκριμένα, τα επεισόδια σημειώθηκαν με ομάδα προσφύγων που φιλοξενούνται στις ειδικές εγκαταστάσεις οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά να φύγουν από την χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς της πρώτης υποδοχής στο χώρο των Λεπίδων με ξύλα και πέτρες, ενώ κατέστρεψαν το κοντέινερ που στεγάζει τα γραφεία της πρώτης υποδοχής.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κρότου-λάμψης αλλά υστερούσαν αριθμητικά και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, υποχώρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε από την βίαιη επίθεση.

Οι αστυνομικοί για αρκετή ώρα ταμπουρώθηκαν σε κτήριο του λιμενικού. Οι μετανάστες «πολιόρκησαν» το κτίριο μέχρι να οργανωθεί επιχείρηση από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες του δήμου Λέρου, κάποιοι ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες με αφορμή την έλευση στο νησί εθελοντών οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού ιατρική βοήθεια. Στο hotspot της Λέρου βρίσκονται περίπου 650 πρόσφυγες, ενώ χθες το βράδυ έφτασε στο νησί και διμοιρία των ΜΑΤ.