Skip to main content

Επεισόδια χθες το απόγευμα στη Μυτιλήνη κατά την υποστολή της σημαίας

Ομάδα μεταναστών μαζί με αλληλέγγυους προσπάθησε να εμποδίσει την υποστολή της σημαίας από στρατιωτικό άγημα, μπροστά στο παλιό Λιμεναρχείο της πόλης.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδα μεταναστών μαζί με αλληλέγγυους προσπάθησε να εμποδίσει την υποστολή της σημαίας από στρατιωτικό άγημα, μπροστά στο παλιό Λιμεναρχείο της πόλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvosnews.gr, οι αλληλέγγυοι φώναζαν συνθήματα και προκαλούσαν τους πολίτες της Λέσβου που στέκονταν στην απέναντι πλευρά του δρόμου και είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν και να προστατεύσουν την υποστολή της σημαίας.

Όπως μεταδίδει το lesvospost.gr, είχε προηγηθεί κάλεσμα από εθνικιστές ώστε να γίνει ανεμπόδιστα η υποστολή της σημαίας.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποτρέψουν τη συμπλοκή, ωστόσο για λίγη ώρα επικράτησε μικροένταση ανάμεσα σε πολίτες και αλληλέγγυους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή η υποστολή της σημαίας ματαιώθηκε καθώς η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της εν εξελίξει εκείνη την ώρα διαδήλωσης. 

Φωτογραφία: Lesvosnews.gr