Skip to main content

Επισκευές σε όλα τα σχολεία της Θέρμης λόγω του παγετού

Έκτακτη πίστωση 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών διέθεσε ο δήμος - Ολοκληρώθηκαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης

του Δημήτρη Παπανίκου

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους εξήντα χιλιάδων ευρώ διέθεσε ο δήμος Θέρμης προς τις σχολικές επιτροπές Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες οι οποίες παρουσιάστηκαν στα σχολεία της περιοχής εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Συγκεκριμένα το δηµοτικό συµβούλιο αποφάσισε την έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών του δήμου Θέρμης με το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ, 30.000 ευρώ για τη σχολική επιτροπή Α’βαθµιας Εκπαίδευσης και άλλα 30.000 ευρώ για τη σχολική επιτροπή Β’βαθµιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του ισχυρού παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε όλη την έκταση του δήμου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ξεκίνησαν από τα μέσα Γενάρη και έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Οι περισσότερες ζημίες αφορούσαν αντικατάσταση σπασμένων σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης λόγω του παγετού, εκτεταμένες αντικαταστάσεις σε βρύσες και βάνες οι οποίες είχαν σπάσει, παρεμβάσεις για την αποτελεσματικότερη μόνωση των συστημάτων ύδρευσης κ.ο.κ. Παράλληλα έγινε έλεγχος και αποκαταστάθηκαν όλες οι βλάβες στα συστήματα θέρμανσης των σχολικών κτιρίων. «Πλέον και τα 67 σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά χωρίς να παρουσιάζεται το παραμικρό πρόβλημα» επισημαίνει στη Voria.gr ο κ. Αποστόλου.