Skip to main content

Επίσκεψη Τσίπρα στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Για ανίατη ασθένεια του ΕΣΥ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Για ανίατη ασθένεια του ΕΣΥ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον βουλευτή Αττικής του κόμματός του, Θανάση Λεβέντη, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη νέα γρίπη «ήπια πανδημία που θα περάσει», συγκρίνοντάς τη με την «ανίατη ασθένεια του ΕΣΥ, που πλέον έχει φτάσει στα όριά του και δεν φαίνεται να περνάει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στο νοσοκομείο Παίδων πάνω από 550 οργανικές θέσεις νοσηλευτών είναι κενές, επισημαίνοντας ότι αυτό «κάνει δύσκολη τη ζωή και του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των παιδιών και των γονιών τους» και κάλεσε την κυβέρνηση «να σκύψει σε αυτά τα προβλήματα όχι με επικοινωνιακό τρόπο, αλλά να ενισχύσει το ΕΣΥ με προσλήψεις και με δαπάνες», αναφέροντας ότι «τα νοσοκομεία είναι χώροι κοινωνικής προσφοράς κι αν δεν υπήρχαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα είχαν ήδη καταρρεύσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος νωρίτερα σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι είπε πολλά ψέματα για την υπόθεση των επεισοδίων στο Κερατσίνι κι ότι προσπαθεί να μεταφέρει τα προβλήματα του χώρου του στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «ακούγοντας το χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό κρεσέντο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έναν υπουργό της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κάλεσε το συνήγορο του πολίτη ή για κάποιον υπουργό μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης ΝΔ και ΛΑΟΣ» και πρόσθεσε ότι όποιος τον άκουγε «μόνο ασφάλεια δεν θα αισθανόταν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ