Skip to main content

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στο Κολλέγιο Ανατόλια

Επίσκεψη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την εγκατάσταση του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο Κολλέγιο Ανατόλια πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ.

Ο κ. Τσούνης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κολλεγίου Ανατόλια Δρα Πάνο Βλάχο και Εφόρους του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού και συζήτησαν τον ρόλο των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην προσέλκυση φοιτητών και φοιτητριών από το εξωτερικό και στην παροχή αγγλόφωνων εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε οικογένειες που έχουν μετεγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη. Η συζήτηση συμπεριέλαβε και τον νέο ρόλο των αμερικανικών ιδρυμάτων στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς εκπαιδευτικού προορισμού και κέντρου καλλιέργειας ταλέντου με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και την οικονομία της.

Ο Πρέσβης έκανε μία σύντομη επίσκεψη στο νέο κτήριο Kassandra Center for Educational Excellence/ IBDP, αποτέλεσμα της δωρεάς του ζεύγους Σάντρας και Τέλη Μυστακίδη, και το οποίο στεγάζει το Kassandra Center for Educational Excellence/Κέντρο Εκπαιδευτικής Αριστείας «Κασσάνδρα» και τις νέες εγκαταστάσεις του IBDP.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Τσούνης έκανε ειδική μνεία στην Επέτειο των 100 χρόνων που γιορτάζει φέτος το Κολλέγιο Ανατόλια από τη μετεγκαταστασή του στη Θεσσαλονίκη.

«Καθώς γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της εκπαιδευτικής αριστείας του Κολλεγίου Ανατόλια στην Ελλάδα, τιμούμε τους ισχυρούς δεσμούς και τη διαρκή φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας.  Το Ανατόλια αποτελεί φάρο της αμερικανικής εκπαιδευτικής αριστείας εδώ και 100 χρόνια στη Θεσσαλονίκη.  Αυτό το ορόσημο αντικατοπτρίζει την καθοριστική συμβολή του Κολλεγίου στην εκπαίδευση καθώς και τον ηγετικό του ρόλο, ο οποίος συνέβαλε στην ισχυρή συνεργασία μας. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης και της συνεργασίας μας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος, αναφέρθηκε στο θετικό αποτύπωμα του εκπαιδευτικού οργανισμού στην κοινωνία της πόλης και της χώρας, από το 1924 όταν μετεγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Εδώ και 100 χρόνια το Κολλέγιο Ανατόλια λειτουργεί ως πολιτιστική και εκπαιδευτική γέφυρα με τις Η.Π.Α., μεταγγίζοντας στην Ελλάδα την εκπαιδευτική καινοτομία και πρωτοπορία μέσα από το “φίλτρο” της ελληνικής δημιουργικότητας. Αυτή η επέτειος είναι και μία ευκαιρία όχι μόνο να αναστοχαστούμε το παρελθόν μας, αλλά και να προχωρήσουμε προς το μέλλον ενδυναμώνοντας τη συνεργασία μας και ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες ώστε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε διεθνή ακαδημαϊκό προορισμό».