Skip to main content

Επίσκεψη του επιτρόπου Γίρκι Κατάινεν στην Αθήνα

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος θα έχει επαφές με στελέχη της κυβέρνησης,

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα.

Σκοπός της επίσκεψής του Φιλανδού αξιωματούχου, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων, είναι να προωθήσει το νέο επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, ενώ αναμένεται να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον επενδυτικό τομέα ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

Την Πέμπτη, ο κ. Κατάινεν θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας, Κώστα Φωτάκη και με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα τον δεχθεί στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Ο κ. Κατάινεν και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο επίτροπος θα μετάσχει και σε εκδήλωση του ΣΕΒ που διοργανώνεται με την συνεργασία της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα. Την Παρασκευή θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας με τους προέδρους ελληνικών τραπεζών.

Θα ακολουθήσει ομιλία του στην Βουλή και ειδικότερα στις Επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, και Οικονομικών Υποθέσεων και το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς φορείς.