Skip to main content

Ντου και βανδαλισμοί από τους No Borders στο δημαρχείο (φωτο + video)

Περίπου 150 άτομα κατευθύνθηκαν στο χώρο του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, πέταξαν μπογιές και φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Ομάδα ατόμων από τους «No Border» προκάλεσε φθορές το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Τα περίπου 150 άτομα κατευθύνθηκαν στο χώρο του δημαρχείου και συγκεκριμένα, στα γραφεία του Europe Direct, στο γραφείο της Νέας Γενιάς, το γραφείο του ΙΟΜ και το Εργασίας.

Εκεί πέταξαν μπογιές και φυλλάδια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές και στο εσωτερικό των γραφείων, αναποδογυρίζοντας υπολογιστές και άλλα αντικείμενα.

Στη συνέχεια αποχώρησαν και επέστρεψαν και πάλι στο χώρο του πανεπιστημίου, απ΄ όπου αναμένεται να αναχωρήσουν εκ νέου για τα κέντρα προσφύγων.

Με ανάρτησή του στο facebook ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δημαρέλος κάνει λόγο για «επίθεση εναντίον ενός θεσμού της πόλης, που αφενός εχει κατηγορηθεί για μια κάπως light προσέγγιση της αυθαιρεσίας των πράξεων του "No border" και αφετέρου, που είναι και το πιο σημαντικό, που εχει αποδείξει την ευαισθησία του και την ανάληψη των πρωτοβουλιών του για τη στήριξη με κάθε τροπο των προσφύγων. Που με κανει βέβαια να αναρωτιέμαι για τις πραγματικές στοχεύσεις τους, και τον μανδύα που χρησιμοποιούν για να τις πραγματοποιήσουν».

 

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαϊωάννου, υπεύθυνου του Γραφείου Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, της Δ/νσης Νέας Γενιάς, το οποίο έπεσε "θύμα" των βανδαλισμών.

 

 


 

Φωτογραφίες από facebook από Γιώργο Δημαρέλα και Μπάμπη Παπαϊωάννου