Skip to main content

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέπτεται την Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, επισκέπτεται την Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, εν όψει και των βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται στην γείτονα στις 7 Ιουνίου.

Την Τετάρτη ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΚΚ Τουρκίας, στην οποία συμμετείχαν οι Κεμάλ Οκουγιάν και Μεχμέτ Κουζουλουγκίλ και τονίστηκε η ανάγκη εμβάθυνσης της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Το βράδυ ο Δ.Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚ Τουρκίας. Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή μίλησε σε ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την Πέμπτη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τη Σμύρνη, όπου ο Δ.Κουτσούμπας θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας.