Skip to main content

Επίσκεψη Ιρανών αξιωματούχων: Το θρίλερ είχε και άλλα επεισόδια

Νέες κρυφές πτυχές, της μυστηριώδους επίσκεψης που έκαναν τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, Ιρανοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα.

Νέες κρυφές πτυχές, της μυστηριώδους επίσκεψης που έκαναν τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, Ιρανοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, «βλέπουν» τώρα το φως της δημοσιότητας. Ως γνωστόν, αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επιθυμούσαν να αγοράσουν συμμετοχή σε ελληνική τράπεζα, όμως, όπως αποδεικνύεται τώρα, αυτή δεν ήταν η μοναδική αποστολή τους.

Τι άλλο πρότειναν οι Ιρανοί τραπεζίτες όταν ήρθαν στην Αθήνα; Να μετατρέψουν την χώρα μας σε hub διακίνησης συναλλάγματος, που τόσο έχουν ανάγκη, μέσω του εδώ καταστήματος της Sanderat Bank. Μάλιστα υποσχέθηκαν να κάνουν αμέσως μια μεγάλη "μεταφορά" ποσού από την Τουρκία, αν δίναμε το ok.  Τι απαντησαμε; "Πολύ ευχαρίστως ναι, αλλά... όχι". Ο φόβος των αμερικανικών κυρώσεων είναι πολύ μεγάλος, για τέτοιου είδους κινήσεις.

Θυμίζουμε οτι:
Α) την επίσκεψη εκείνη σας την είχαμε αποκαλύψει, ως Voria.gr, πρώτοι
Β) στην επίσκεψη εκείνη έγινε διερευνητική προσέγγιση της Τράπεζας Αττικής, για την εξαγορά ενός πακέτου μετοχών της, σε πρώτη φάση κι αργότερα του συνόλου της.
Γ) στην ίδια επίσκεψη αναζητήθηκε τρόπος συμψηφισμού του χρέους που έχουν τα ΕΛΠΕ στην κρατική εταιρία πετρελαίου του Ιράν.

Μέχρι στιγμής, όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε φάση υλοποίησης. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου "κάτι" απ' όλα αυτά θα γίνει...