Skip to main content

Επίσκεψη Γεννηματά σε δομή φιλοξενίας αστέγων στον Πειραιά

Η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας από τις τρεις διευθύντριες, οι οποίες της ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση.

Τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» στην ακτή Ποσειδώνος στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στη συγκεκριμένη δομή, που λειτουργεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές και εποπτεύεται από τους επόπτες υγείας της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας, φιλοξενούνται για ύπνο περίπου 50 άτομα, ενώ περίπου άλλα 100 σιτίζονται. Επίσης, άλλες 150 οικογένειες λαμβάνουν καθημερινά τρόφιμα για το σπίτι, ενώ 100 άτομα επιπλέον είναι σε λίστα αναμονής. Στο συγκεκριμένο χώρο εργάζονται 33 άτομα, η μισθοδοσία και η ασφάλιση των οποίων καλύπτεται από χρήματα του ΕΣΠΑ. Οι καθημερινές ανάγκες της δομής καλύπτονται στο σύνολό τους από χορηγίες και εθελοντισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεννηματά ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας από τις τρεις διευθύντριες, οι οποίες της ζήτησαν να υπάρξει παρέμβαση, εφ' όσον είναι δυνατόν, ενόψει της εκταμίευσης χρημάτων από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και μετά τις 31/12/2016.