Skip to main content

Επίσκεψη δημάρχων της Κ. Μακεδονίας στο Αβέρωφ - Ζήτησαν νέα παράταση

Οι δήμαρχοι ξεναγήθηκαν στο θωρηκτό και ζήτησαν νέα παράταση της παραμονής του θωρηκτού, ως το τέλος του χρόνου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Eπίσκεψη και ξενάγηση στο θωρηκτό του πολεμικού ναυτικού «Γεώργιος Αβέρωφ» πραγματοποίησαν, σήμερα, δήμαρχοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, νέα παράταση της παραμονής του θωρηκτού, ως το τέλος του χρόνου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς, μέχρι σήμερα, από το ιστορικό πλοίο έχουν περάσει για να το δουν και να ξεναγηθούν, περί τους 90.000 επισκέπτες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους ναύτες του ιστορικού πλοίου «Γ. Αβέρωφ», οι οποίοι αποδέχθηκαν το αίτημα μας και μας έκαναν μια ξενάγηση σήμερα στο πλοίο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΚ, δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και πρόσθεσε:

«Οι δήμαρχοι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μείναμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ανακαλέσαμε στη μνήμη μας ιστορικές περιόδους της χώρας. Το πλοίο «Γεώργιος Αβέρωφ» είναι η ελεύθερη Ελλάδα, εν πλω».

Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Συμεών Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, επίσης, οι δήμαρχοι, Βέροιας, Σκύδρας, Αριδαίας, Αμφίπολης, κ.α.