Skip to main content

Επίσημη θέση της Τουρκίας η πρόκληση Ερντογάν για τη Σμύρνη

Η ακραία πρόκληση Ερντογάν, τα αποτελέσματα του διαλόγου Κοτζιά με Αλβανία και οι ζήλιες του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν...

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: «Τη Σμύρνη την έκαψαν οι Έλληνες στρατιώτες, την ώρα που υποχωρούσαν». Κι έγινε πρώτη είδηση στα ΜΜΕ, και προκάλεσε απαντήσεις από τους πολιτικούς μας.

Στα σοβαρά δηλαδή εξεπλάγησαν όλοι αυτοί; Δεν γνωρίζουν πως εξ αρχής αυτή είναι η επίσημη θέση της Τουρκίας, γραμμένη στα σχολικά τους βιβλία και χιλιοδιατυπωμένη; Τώρα το πρωτάκουσαν αυτό, πολιτικοί και δημοσιογράφοι; Και άντε, δεν παρακολουθούν τι γίνεται στην Τουρκία, τους "ρεπούσηδες" στην Ελλάδα που το υποστηρίζουν -έστω και ως εκδοχή- ούτε αυτούς τους άκουσαν;

Ο διάλογος του Κοτζιά με τους Αλβανούς, φέρνει αποτελέσματα, ίδια μ’ αυτά που έφερε και ο διάλογος με την Τουρκία. «Ακτιβιστές του "Κινήματος της Ενωμένης Αλβανίας" - LSHB, συνέχισαν την αποστολή τους για την "απολύμανση" της περιοχής στη νότιο Αλβανία», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα των φασιστών Αλβανών.

«Η ελληνική σημαία/κουρέλι, που ήταν τοποθετημένη στην κορυφή της εκκλησίας της Κρανιάς στη Φοινίκη κατέβηκε, έγινε κομμάτια και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Στις 28 Νοεμβρίου η αλβανική εθνική σημαία θα ανεγερθεί στην Πρέβεζα, που την κατέλαβαν οι Έλληνες κατακτητές. Περιμένετε και θα δείτε».

Τι λέει η κυβέρνηση; Θα τους στείλουμε και μπάντα του στρατού για ανάκρουση του αλβανικού ύμνου; Ή δεν είναι αυτό στο πλαίσιο του διαλόγου;

Χάος στην Ιταλία: Οι αριστεροί ζητάνε επαναληπτικές εκλογές μετά από δύο μήνες, από τις προηγούμενες. Χρειάζονται κι άλλα να πούμε γιατί η Αριστερά επιμένει στο εκλογικό σύστημα της αναλογικής; Για να έλθει το χάος. Έτσι τρέφεται. Θέλει και αναλογική στους Δήμους. Γι’ ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο.

Άκου τώρα, τι πάθος έχει ο Γάλλος πρόεδρος για την σύζυγό του: «Ο Εμανουέλ είναι πολύ ερωτευμένος. Όχι στ' αλήθεια ζηλιάρης. Αλλά προσέχει τι κάνει εκείνη, ποιον κοιτάζει. Την βρίσκει τόσο εξαιρετική, φοβάται πως θα του την κλέψουν», αποκάλυψε φίλη του ζευγαριού.

Έχω κι εγώ μια θεία, στην ηλικία της προεδρικής συζύγου. Κι ο θείος μου παρακαλάει, πότε θα βρεθεί κάποιος να την κλέψει. Αλλά, πού τέτοια τύχη.

Δεν έφυγαν μόνον οι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Θράκης, για να μη εγκριθεί ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους του Ερντογάν. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ελένη Δημούδη, κατήγγειλε τους επικεφαλής της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάθονταν στην πόρτα της αίθουσας και δεν έμπαιναν μέσα, για να ψηφίσουν, ειρωνευόμενοι μάλιστα με εκφράσεις του τύπου «να δούμε τώρα πώς θα πάρετε απόφαση».

Παιδιά, δεν μας φταίει μόνον ο Ερτογάν. Η μεγάλη ζημιά γίνεται από μέσα.

Το ποσόν των 100 εκατ. δολαρίων υπολογίζει να προσελκύσει από επενδύσεις στην παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Η παραγωγή νομιμοποιήθηκε στα Σκόπια το 2016 και η πατέντα του ειδικού λαδιού που παράγεται βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στην αγορά. Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι έτοιμη να παραχωρήσει επτά άδειες για παραγωγή λαδιού από κάνναβη και τέσσερις ή πέντε άδειες για το διαδικαστικό στάδιο.

Αυτά ακούει ο Έντι Ράμα και γελάει. Σιγά να μη δίνει άδειες για το χασίς που γέμισε την Αλβανία. Αρκεί να του δίνουν το "μπαξίς"