Skip to main content

Επίσημη επίσκεψη του δήμου Θεσσαλονίκης στο Κουμάνοβο

Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την πόλη του Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, για τον εορτασμό των 71 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα, επισκέφθηκε την πόλη του Κουμάνοβο στην πΓΔΜ, εκπροσωπώντας τη Θεσσαλονίκη στον εορτασμό των 71 χρόνων της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στο Κουμάνοβο. Ο Δήμαρχος της πόλης, Zoran Damjanovski, στο πλαίσιο εκδήλωσης υποδοχής που οργανώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία αξιωματούχων, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα στενή σχέση που έχει ο ίδιος και οι κάτοικοι του Κουμάνοβο με τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί πόλο τουριστικής, επιχειρηματικής και εμπορικής έλξης και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Δήμου για την τιμητική επίσκεψη, για την οποία ευχήθηκε να αποτελέσει την αρχή μιας στενότερης συνεργασίας με την ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ακόμη υποδοχή εκπροσώπων και άλλων πόλεων, συναυλία στην κεντρική πλατεία από τον Σλοβένο καλλιτέχνη Boris Novkovic και κατάθεση στεφάνων των ξένων αντιπροσωπειών στο Μνημείο πεσόντων της Ναζιστικής θηριωδίας.

«Οι κάτοικοι των γειτονικών πόλεων της πΓΔΜ είναι οι βασικοί αιμοδότες της τοπικής μας οικονομίας, που αγαπούν, σέβονται και τιμούν με την επαναλαμβανόμενη φυσική τους παρουσία τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Πέγκας και συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμένη επίσκεψη έρχεται ως μια μικρή ανταπόδοση της σχέσης αυτής και ευελπιστούμε ότι μέσα από πολιτιστικές και οικονομικές ανταλλαγές θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη μεταξύ μας επικοινωνία».