Skip to main content

Επιπλέον μέτρα για Ρουμανία

Σε συμφωνία για επιπλέον μέτρα, αναγκαία για τη διαμόρφωση του ελλείμματος στο 7,3% του ΑΕΠ το 2010, κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα με τις ρουμανικές αρχές.
Σε συμφωνία για επιπλέον μέτρα, αναγκαία για τη διαμόρφωση του ελλείμματος στο 7,3% του ΑΕΠ το 2010, κατέληξαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Παγκόσμια Τράπεζα με τις ρουμανικές αρχές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Αυτή η συμφωνία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για σταθερή και υγιή οικονομική ανάπτυξη στη Ρουμανία.

Η αντιπροσωπεία των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ολοκλήρωσε τον κύκλο των συνομιλιών της με τις ρουμανικές αρχές, σχετικά με την πορεία υλοποίησης των μέτρων που προβλέπει η δανειοδοτική συμφωνία, ύψους 20 δισ. ευρώ, η οποία υπεγράφη από τους οργανισμούς και τη ρουμανική κυβέρνηση, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.