Skip to main content

Με τρία αεροσκάφη από Aegean και Ολυμπιακή η μεταφορά του Αγίου Φωτός

H Aegean και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) η Aegean θα επιχειρήσει το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς.

Συνολικά, η Aegean και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.

Το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017, τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για την μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν ως κάτωθι:

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air προς Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κως, Ρόδο και Κέρκυρα, ως κάτωθι:

Σημειώνεται ότι η πτήση OA 320 (ΑΤΗ-HER) θα αλλάξει ώρα αναχώρησης από 19:00 τοπική σε 19:40 τοπική για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στο Ηράκλειο. Αντίστοιχα και η πτήση OA 380 (ΑΤΗ-JMK) θα αλλάξει ώρα αναχώρησης από 19:05 τοπική σε 19:30 για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στη Μύκονο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο επιβατικό της κοινό και την παράδοση και τη φετινή πασχαλινή περίοδο, για 18η χρονιά, τηρεί τα έθιμα και προσφέρει όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Παρασκευή) νηστίσιμο μενού. Σε όλες τις πτήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα προσφέρονται παξιμάδια Ζακυνθινά ή αμυγδαλωτό Λευκάδας με πορτοκάλι ή μάντολες Κεφαλληνίας, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσφερθεί πασχαλινό τσουρέκι σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της Aegean και της Olympic Air.

Παράλληλα το πλήρωμα καμπίνας σε όλες τις πτήσεις προς Κέρκυρα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το πρωί πήλινα κανατάκια προτρέποντάς τους να τηρήσουν το έθιμο των Μπότηδων και να τα σπάσουν κατά την διάρκεια της πρώτης Ανάστασης. Επιπλέον σε όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών προσφέρονται σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια.