Skip to main content

Επιπλέον 2500 δωμάτια σε δικαιούχους φοιτητές

Την παράδοση 2.500 επιπλέον δωματίων σε δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, τα οποία προέκυψαν από τον εξορθολογισμό του συστήματος.
Την παράδοση 2.500 επιπλέον δωματίων σε δικαιούχους φοιτητές στις εστίες της χώρας ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Τα επιπλέον δωμάτια που παραδίδονται στους δικαιούχους προέκυψαν από τον εξορθολογισμό του συστήματος, καθώς είναι γνωστό ότι πολλά δωμάτια κατείχαν φοιτητές για χρόνια, ενώ είχε παρατηρηθεί και το φαινόμενο της υπενοικίασης. Τα δωμάτια πλέον θα λαμβάνουν οι φοιτητές που τα δικαιούνται και που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια που απαιτούνται.

Στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες που διαχειρίζεται το ΕΙΝ διαμένουν συνολικά περίπου 8.000 φοιτητές-σπουδαστές. Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 υπεβλήθησαν 1.854 νέες αιτήσεις πρωτοετών και παλαιών ετών εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 1.844.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010-11 έχουν κατατεθεί 1.458 αιτήσεις παλαιών ετών και αναμένονται οι αιτήσεις των πρωτοετών. Η αναμενόμενη διαθεσιμότητα κλινών μετά τις ενέργειες αυτές από την πλευρά της διοίκησης θα είναι της τάξεως των 2.150 θέσεων, περίπου ποσοστό 27% της δυναμικότητας του ΕΙΝ για τις νέες εισδοχές θα δοθεί προτεραιότητα στους πρωτοετείς φοιτητές.

Το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας εκπονεί επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε στα κέντρα των πόλεων να λειτουργήσουν ως εστίες ακόμη και διαμερίσματα.

Συγχρόνως όμως αλλάζει και το καθεστώς σίτισης, αφού από φέτος οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα πλήρους σίτισης (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) με πλήρες μενού. Μέχρι τώρα η παρεχόμενη σίτιση ήταν ένα γεύμα και ένα δείπνο χωρίς δυνατότητα επιλογής.