Skip to main content

Επιμένει ο Καμμένος για απομάκρυνση Μουζάλα-Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Δείπνο Καμμένου με Παππά-Κουίκ για να καμφθούν οι αντιδράσεις. Μετά τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας αποφασίζεται η τύχη του Γιάννη Μουζάλα.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Μουζάλα, μετά την αναφορά του στα Σκόπια ως «Μακεδονία», που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Καμμένος έδωσε τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό να απομακρύνει από το κυβερνητικό σχήμα τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει ο ίδιος. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος για την ώρα φαίνεται πως στηρίζει τον κ. Μουζάλα, όπως και πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα ληφθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό.

Σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συμμετείχε χθες το βράδυ σε δείπνο με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, με τη συμμετοχή του Τέρενς Κουίκ. Ωστόσο, φαίνεται πως οι προσπάθειες του Μαξίμου έπεσαν στο κενό, καθώς ο κ. Καμμένος, με βραδινό «τιτίβισμά» του επανέλαβε πως αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή του στο κυβερνητικό σχήμα η απομάκρυνση του κ. Μουζάλα.

Για το θέμα συνεδρίαζει στις 9 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για τη στάση του κόμματος. Ο κ. Καμμένος αναμένεται να επιμείνει στη θέση του για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, σε περίπτωση που δεν καρατομηθεί ο κ. Μουζάλας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα ζητήσει την άρση της παροχής εμπιστοσύνης, κάτι που θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, και θα αναγκάσει τον Αλέξη Τσίπρα να αναζητήσει νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου να αποφευχθεί το «ατύχημα» μιας πρόωρης προσφυγής σε εκλογές, με ανοιχτά αξιολόγηση και προσφυγικό.

Σημειώνεται πως, ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε για σήμερα σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο STAR ο Νίκος Χατζηνικολάου, επικαλούμενος συνομιλία που είχε με τον υπουργό Αμυνας, ζήτησε μάλιστα σε δύο από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό, να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του. Αύριο συνεδριάζει και η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, για να καθορίσει τη στάση της στο θέμα.