Skip to main content

Επιμένει η Μέρκελ στις προϋποθέσεις

Στην άκαμπτη στάση των τελευταίων ημερών επιμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος σχετικά με τη βοήθεια της Ελλάδας. Σε σημερινές της δηλώσεις η κ. Μέρκελ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι προτίθεται να παράσχ
Στην άκαμπτη στάση των τελευταίων ημερών επιμένει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τη βοήθεια της Ελλάδας. Σε σημερινές της δηλώσεις η κ. Μέρκελ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι προτίθεται να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα με προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας καθώς, όπως είπε,«ένας χρόνος δεν αρκεί» τονίζοντας ότι το 3ετές πρόγραμμα αποτελεί τη βάση για τη συμβολή της Γερμανίας. Επίσης, τόνισε ότι ο μηχανισμός δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα και θα πρέπει να τελειώσουν οι διαβουλεύσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, καθώς, όπως είπε, «κάθε μέρα παρουσιάζονται νέα νούμερα και προγνώσεις. Η ενεργοποίηση δεν είναι θέμα ημερών, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει το μεικτό κλιμάκιο τις διαπραγματεύσεις».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν μπορεί να φανταστεί την ΕΕ και την Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε σε έντονο ύφος: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοια εκδοχή και ελπίζω αυτό το "όχι" να σταματήσει να τροφοδοτεί τέτοια σενάρια».