Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΚΑΙ «ΨΑΡΕΥΕΙ» ΠΕΛΑΤΕΣ

Το Επιμελητήριο Έβρου κάνει λόγο για προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας DAD GmbH, για εγγραφή, επικαιροποίηση και απόκτηση European Business Number

Για υπόθεση παραπλάνησης από γερμανική εταιρεία προειδοποιεί το Επιμελητήριο Εβρου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, το Επιμελητήριο κάνει λόγο για προσέγγιση της γερμανικής εταιρείας DAD GmbH, για εγγραφή, επικαιροποίηση και απόκτηση European Business Number (EBN).

Οπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο, πρόκειται περί παραπλάνησης, με στόχο το ιδιωτικό όφελος, καθώς οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία υποχρέωση απόκτησης του εν λόγω αριθμού μητρώου.

Σύμφωνα πάντα με το επιμελητήριο, «η προαναφερόμενη επιχείρηση προσεγγίζει τα μέλη ζητώντας την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, για την απόκτηση "νόμιμης" ευρωπαϊκής ταυτότητας της επιχείρησης. Ο παραλήπτης με την είσοδο στη σελίδα βλέπει την επικεφαλίδα "EUROPEAN BUSINΕSS NUMBER" και ένα περιβάλλον ταυτόσημο των ιστοσελίδων της Ε.Ε.. Επίσης επαναλαμβάνεται η φράση επικαιροποίηση και νόμιμη υποχρέωση ταυτότητας ΑΦΜ (legally required VAT-ID), η οποία έχει στόχο την παραπλάνηση και χειραγώγηση.

Η επιχείρηση που θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση των στοιχείων, καλείται να προβεί σε αποδοχή των όρων μιας σύμβασης, η οποία περιλαμβάνει ετήσιο κόστος φιλοξενίας πλέον των 750 ευρώ. Βάσει σύμβασης, η συμφωνία υπάγεται στο γερμανικό δίκαιο σε περίπτωση μη καταβολής του αντιτίμου.

Το Επιμελητήριο Έβρου πραγματοποίησε έρευνα και επικοινώνησε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το οποίο επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται περί επίσημης αρχής και ως εκ τούτου οι επιχειρήσεις δεν έχουν υποχρέωση εγγραφής. Επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι έχουν δεχθεί αρκετές αναφορές στο παρελθόν για την εν λόγω εταιρεία και έχει ενημερωθεί ο αντίστοιχος επιμελητηριακός φορέας του Αμβούργου, όπου είναι εγγεγραμμένη η εν λόγω επιχείρηση.

Όπως προκύπτει, η DAD GmbH είναι ιδιωτική επιχείρηση με έδρα το Αμβούργο. Το μητρώο που αναφέρει δεν συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με επίσημο μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπληρωματικά με μια έρευνα στην ιστοσελίδα του οργανισμού και στο διαδίκτυο, υπάρχουν αναφορές για παραπλάνηση από την εν λόγω εταιρεία, η οποία "ψαρεύει" πελάτες με πρόσχημα την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Με τα μέχρι στιγμής ευρήματα το επιμελητήριο καλεί τα μέλη του

1. να μην αποστείλουν στοιχεία που αφορούν την επιχείρησή τους
2. να μη συμπληρώσουν καμία φόρμα, έντυπη ή ηλεκτρονική
3. να αποφύγουν να υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση με την επιχείρηση.

«Σε περίπτωση που αποστείλατε ή υπογράψατε κάποια φόρμα, επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Έβρου στο 25510 35848 εωτ. 21 ή μεσω mail στο marketing@evroschamber.gr, ώστε να σας συμβουλέψουμε για να προφυλαχθείτε από μελλοντικές απαιτήσεις.», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ