Skip to main content

Επιλέχθηκε ήδη ο νέος πρέσβης της Βρετανίας στην ΕΕ

Ο διάδοχος του Ρότζερς είναι ο Σερ Τιμ Μπάροου, διπλωμάτης καριέρας, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα μέχρι το 2015.

Νέος πρέσβης στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι ο Σερ Τιμ Μπάροου, μετά από την χθεσινή αιφνιδιαστική παραίτηση του σερ Άιβαν Ρότζερς.

Ο διάδοχος του Ρότζερς είναι διπλωμάτης καριέρας, ο οποίος διετέλεσε πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα μέχρι το 2015. Τον Μάρτιο του 2016,  διαδέχτηκε τον Σερ Σάιμον Γκρας ως πολιτικός διευθυντής του Foreign Office. Πρόκειται για έναν διπλωμάτη με εκτεταμένη ευρωπαϊκή εμπειρία ο οποίος υπήρξε μάλιστα ο πρώτος γραμματέας της UKRep, δηλ. της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στις Βρυξέλλες.

Ο διορισμός του Μπάροου στη θέση του Βρετανού πρέσβη στην ΕΕ σημαίνει - σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ - ότι η Τερέζα Μέι επέλεξε να αγνοήσει τις φωνές όσων ζητούσαν να επιλέξει έναν σκληροπυρηνικό υποστηρικτή του Brexit για το πόστο αυτό, επιλέγοντας ένα πιο μετριοπαθές μονοπάτι.  

Να σημειωθεί ότι ο παραιτηθείς πρεσβευτής φέρεται να είχε έλθει σε ρήξη με στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς πίστευε ότι το Λονδίνο δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις προειδοποιήσεις του για το βαθμό δυσκολίας της επικείμενης διαπραγμάτευσης για το Brexit.