Κυριακή 22 Απριλίου 2018
x

ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΗ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ

Η εισαγγελέας Εφετών τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου.

Επικυρώθηκε από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η πρωτόδικη απόφαση της ποινής στέρησης μισθού 60 ημερών που είχε επιβληθεί στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι πρώτον η εισαγγελέας Εφετών αφαίρεσε παράνομα τη δικογραφία που αφορούσε τον Ανδρέα Βγενόπουλο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση και δεύτερον ότι χειρίστηκε το ζήτημα της διαφθοράς στην Κύπρο, το οποίο κατόπιν συμφωνίας των ελληνικών με τις κυπριακές Αρχές, ήταν αρμοδιότητα των Κυπρίων, χωρίς να περιμένει τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος της έρευνας. Έτσι προχώρησε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, χωρίς να γνωρίζει τα όποια συμπεράσματα της κυπριακής πλευράς.

Το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου είχε κρίνει ότι οι χειρισμοί της κ. Τσατάνη δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου, πιστοποιεί ουσιαστικά ότι η Γεωργία Τσατάνη έχει προβεί σε παράβαση καθήκοντος, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα θα αναζητηθούν άμεσα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της στην υπόθεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ