Skip to main content

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες 18 ώρες προβλέπεται να σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Ανατολική και Βόρεια Ε
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε στις 11 το πρωί η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες 18 ώρες προβλέπεται να σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Ακόμα σημειώνεται ότι χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο (πάνω από 300 μέτρα).

Εξάλλου, με αλυσίδες, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τρία σημεία του οδικού δικτύου του νομού Φλώρινας.

Πρόκειται για την εθνική οδό Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και τις επαρχιακές οδούς Αετού Νυμφαίου και Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ χιονίζει μέσα στην πόλη της Φλώρινας και την Κοζάνη.