Skip to main content

Επικίνδυνες κινήσεις των Τούρκων με τις καθημερινές παραβιάσεις

Οι Τούρκοι γίνονται ολονένα και περισσότερο επιθετικοί, παραβιάζοντας το μορατόριουμ που θέλει αποχή από επικίνδυνες ενέργειες κατά το θέρος.

Φαίνεται πως συνηθίσαμε πλέον τις παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τους Τούρκους και οι σχετικές ειδήσεις περνούν στα «ψιλά». Ημέρα με την ημέρα όμως, οι Τούρκοι ξεθαρρεύοντας από την αναιμική αντίδρασή μας γίνονται ολονένα και περισσότερο επιθετικοί, και μάλιστα παραβιάζοντας το μορατόριουμ που θέλει αποχή από επικίνδυνες ενέργειες κατά το θέρος, προς αποφυγή δυσαρέστων καταστάσεων εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Εχθές, πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά τουρκικά αεροσκάφη. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά του συμπλέγματος των Οινουσών, στα 1.500 πόδια (500 μέτρα, δηλαδή). Και λίγη ώρα αργότερα, το μεσημέρι ακριβώς, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τις βραχονησίδες Καλόγερους, στο κεντρικό Αιγαίο, ανάμεσα στη Χίο και την Άνδρο, στα 32.000 πόδια. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Ο Ερντογάν, αναζητώντας διέξοδο από τις συνεχείς ταπεινώσεις του, θα ανοίξει νέα ιστορία με την ευθεία αμφισβήτηση 16 ελληνικών νησιών, και υπό την κάλυψη της τουρκικής Δικαιοσύνης! Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκανε αποδεκτή την προσφυγή του ''Κόμματος Σωτηρίας του Λαού'', σύμφωνα με την οποία αποδίδονται κατηγορίες σε κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας, διότι «έκαναν τα στραβά μάτια για να καταλάβει η Ελλάδα 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην τουρκική κυριαρχία».

Εάν τελικά οι δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, με ελεγχόμενη φυσικά την τουρκική Δικαιοσύνη από το «βαθύ κράτος» του κυβερνητικού κόμματος αποφασίσουν ότι όντως υπήρξε κατάληψη και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως οι Τούρκοι το θεωρούν, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν επί εσχάτη προδοσία. Μια τέτοια απόφαση, που υπάρχει φόβος να ληφθεί, αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο δέχθηκε να συζητήσει μια γελοιότητα, άρα υπάρχει πολιτική κατεύθυνση γι’ αυτό, θα σημαίνει πως οι Τούρκοι θα υποστηρίξουν ότι τα ελληνικά νησιά είναι δικά τους και πρέπει να επανέλθουν στον έλεγχο τους μέσω αλλαγής του status quo στο Αιγαίο.

Η ιστορία δεν είναι τωρινή. Αλλά αναφορές από γραφικούς πολιτικούς του ακροδεξιού τουρκικού κόμματος Demokrat Parti (DP - ''Δημοκρατικό Κόμμα '') ότι η Ελλάδα κατέλαβε το 2004 περί τα 16 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο από την Τουρκία με την ανοχή του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, αντιμετωπιζόταν με κάποια ελαφρότητα από την τουρκική ηγεσία.

Πέρσι πάλι, το καλοκαίρι, στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Sozcu είχε τίτλο «Ο Ατατούρκ τα πήρε, το ΑΚΡ τα έδωσε» και υπότιτλο «Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Ο εχθρός που απώθησε ο Ατατούρκ, βγήκε εκ νέου στα εδάφη μας, 11 χρόνια πριν, με την άνοδο του ΑΚΡ, γράφει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει αναφερόμενη στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι κ.λπ. ελληνικά νησιά: Βρίσκεται ακόμα ελληνικός Στρατός και κυματίζει ελληνική σημαία, σε 16 νησιά και μία βραχονησίδα, τα οποία βρίσκονται εντός των συνόρων των νομών της Σμύρνης, του Αιδινίου, και των Μούγλων...

Το μοτίβο της αμφισβήτησης είναι ίδιο είτε το εγείρει το ''Δημοκρατικό Κόμμα'' (DP) είτε άλλοι με παρόμοιες διατυπώσεις ή αριθμούς: Με δύο λόγια υποστηρίζουν -με ερωτήσεις προς την Βουλή ή δηλώσεις- ότι διάφορα νησιά δήθεν τα οικειοποιήθηκε η Ελλάδα διότι δεν αναφέρονται, λέει, ονομαστικά στις συνθήκες της Λωζάνης. Δεν χρειάζεται να υπομνησθεί ότι το άρθρο 12 της Συνθήκης αναφέρει ότι η Ελλάδα αποκτά την κυριαρχία όλων των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου εκτός της Ίμβρου, Tενέδου και ότι στο άρθρο 16 η Tουρκία  π α ρ α ι τ ε ί τ α ι  από οποιαδήποτε αξίωση στα παραπάνω νησιά και κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται καμιά αμφισβήτηση από κανένα της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νήσων του Αιγαίου.

Αυτά για τους Τούρκους δεν υπολογίζονται, όπως και όλα όσα πράττουν εις βάρος μας. Σ μη βασίζονται επομένως οι αρμόδιοι στο ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Το δίκαιο, είναι πάντα με το μέρος του ισχυρού.