Skip to main content

Επική ανατροπή με τεσσάρα και στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ (video)

Με σκόρερ τους Πέλκα,Μάτος,Σάχοφ και Πρίγιοβιτς ο «Δικέφαλος» υπέταξε το «τριφύλλι» επιστρέφοντας στον τελικό του κυπέλλου μετά από απουσία τριών ετών

Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που υπέταξε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα επιστρέφοντας στον τελικό της διοργάνωσης μετά από απουσία τριών ετών.

Ο «Δικέφαλος» ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα νωρίς (2-0) και εν συνεχεία δεν κοίταξε πίσω εκμεταλλευόμενος την αποτελεσματικότητά του γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι είχε 8 τελικές στον στόχο με 4 εξ αυτών να καταλήγουν στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Καθοριστική ήταν για τους «πράσινους» η αποβολή του Νίκλας Χουλτ με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει ακριβώς ένα λεπτό μετά την αποβολή του Σουηδού, το γκολ που του έδινε την πρόκριση. Πολύτιμη η είσοδος του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο δεύτερο ημίχρονο που έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του βγάζοντας τις ασίστ στα γκολ των Μάτος-Πρίγιοβιτς ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στον Παναγιώτη Γλύκο που πραγματοποίησε την επέμβαση της σεζόν.

Έντονα τα παράπονα των ανθρώπων του «τριφυλλιού» για τις διαιτητικές αποφάσεις του Γιώργου Κύζα καθώς θεωρούν πως δεν υπάρχει φάουλ στη φάση που σκοράρει ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα, διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις πέναλτι σε ανατροπή των Μπεργκ από τον Βαρέλα και Κλωναρίδη από τον Κρέσπο ενώ θεωρούν πως έπρεπε να αποβληθεί ο Μάτος σε δύο περιπτώσεις (είχε ήδη κίτρινη κάρτα) για εναέρια μονομαχία με τον Χουλτ χρησιμοποιώντας τον αγκώνα του αλλά και για μαρκάρισμα-σπρώξιμο στον Μπεργκ.

Τέλος διαμαρτύρονται και για τη φάση της αποβολής του Σουηδού μπακ (είχε ήδη κίτρινη κάρτα) για μαρκάρισμα στον Μάτος θεωρώντας πως ήταν ένα απλό και σε καμία περίπτωση σκληρό φάουλ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στο «τριφύλλι» όταν στο 5΄ο Βιγιαφάνιες σούταρε δυνατά με τον Γλύκο να αποκρούει ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Μπεργκ.

Ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να προηγηθεί στο 14΄όταν ο Πέλκας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 1-0.

Το γκολ έδωσε επιθετική πνοή στους γηπεδούχους αλλά η επόμενη καλή στιγμή του ματς ανήκε στους φιλοξενουμένους όταν στο 25΄ο Εμποκού εκτέλεσε φάουλ με τον Γλύκο να βρίσκεται στο κέντρο της εστίας του παραχωρώντας κόρνερ.

Oι «ασπρόμαυροι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν ξανά στο 29' όταν μετά από αντεπίθεση και συνδυασμό των Πέλκας-Κάμπος, ο Αγκολέζος έγινε αποδέκτης της μπάλας και βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο όμως το πλασέ του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας.

Οι «πράσινοι» με τη σειρά τους έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για καταφέρνουν να ισοφαρίσουν όταν στο 34' μετά από προσπάθεια του Κλωναρίδη και κόντρα της μπάλας στον Βαρέλα, ο Γλύκος αποσόβησε την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο αποκρούωντας με το ένα χέρι και θέτοντας έτσι υποψηφιότητα για την επέμβαση της χρονιάς.

Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη βγήκαν ξανά στην αντεπίθεση και ο Κλωναρίδης απέναντι στον Γλύκο αλλά η προσπάθεια του κατέληξε εκτός εστίας.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Λέοβατς σέντραρε με τον Πρίγιοβιτς να πέρνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Βλαχοδήμου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι της πρόκρισης στα ίσια και προειδοποίησε στο 48΄όταν η εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από τ' αριστερά κατέληξε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο ίδιο λεπτό και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ και αυτός με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Μάτος που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου για το 2-0 ... και τον κόσμο του ΠΑΟΚ στα κάγκελα.

Στο 66' ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Μολίνς έδωσε στον Κουλιμπαλί και αυτός σέντραρε με στόχο τον Μπεργκ αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Στο 70΄ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, Κουτρουμπής και Πρίγιοβιτς μονομάχησαν πέφτωντας στο χορτάρι με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σωτήρια στη δεξιά του γωνία ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μάτος δεν κατάφερε από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα έμελε να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα όταν ο Χουλτ μάρκαρε καθυστερημένα από πίσω τον Μάτος με τον διαιτητή Κύζα να του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλοντας τον Σουηδό μπακ.

Στο 73΄ήρθε η στιγμή για τον ΠΑΟΚ να σκοράρει ξανά όταν ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Κουλιμπαλί απομάκρυνε με το κεφάλι και η μπάλα έφτασε στον Σάκχοφ που με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 3-0.

Στο 80' σταμάτησαν οι καρδιές όλων στην Τούμπα όταν μετά από βαθιά μπαλιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και κεφαλιά του Μολέντο, η μπάλα κατέληξε με νέα κεφαλιά του Μπεργκ παράλληλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το κερασάκι της «ασπρόμαυρης» πρόκρισης όταν ο Μπίσεσβαρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουτρουμπή και γύρισε τη μπάλα προς τον Πριγιοβιτς που πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (Κάνιας 79' ), Τσίμιροτ, Κάμπος (Ενρίκε 59΄), Ουάρντα (Μπίσεσβαρ 46΄), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ρέϊς, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (Χατζηγιοβάνης 88' ), Εμποκού (Μολίνς 66΄), Κλωναρίδης (Λουντ 77' ), Μπεργκ.