Skip to main content

Επίκεντρο της ενεργειακής τεχνολογίας η Infacoma-EnergyTech

Η 29η Infacoma και η 4η ΕnergyTech βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με ό,τι αφορά τη δόμηση και την ενέργ

Επίκεντρο της ενεργειακής τεχνολογίας με την παρουσίαση των πιο πρωτοποριακών συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και εναλλακτικών μορφών θέρμανσης-ψύξης, καθίσταται από σήμερα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τις τελευταίες εξελίξεις στα υλικά και στους τρόπους δόμησης.

Η 29η Infacoma και η 4η ΕnergyTech βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία, τόσο στους απλούς επισκέπτες, όσο και στους εμπορικούς, να έρθουν σε επαφή με ό,τι αφορά τη δόμηση και την ενέργεια. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην παρουσίαση φωτοβολταϊκών συστημάτων για οικιακή και επαγγελματική χρήση, με τους σχετικούς εκθέτες να αποτελούν περίπου το 45% των 300 και πλέον συμμετοχών στην Energy Tech. Ακόμη οι επισκέπτες μπορούν να αξιοποιήσουν τις μεγάλες προσφορές των εταιριών θέρμανσης-ψύξης, οι οποίες προσφέρουν σύγχρονες, ποιοτικές και προσιτές λύσεις για κατοικίες, επαγγελματικές εγκαταστάσεις κα

Στο πλαίσιο αυτό, το υπόλοιπο 55% των εκθετών της EnergyTech αφορά κάθε είδους τεχνολογία θέρμανσης-ψύξης με πολλές εταιρίες, οι οποίες εκθέτουν συστήματα καύσης pellet, τζάκια, σόμπες κα.. Στην έκθεση θα υπάρχουν και συστήματα θέρμανσης, που κάνουν χρήση βιομάζας, λέβητες ιόντων κτλ, τα οποία ενσωματώνουν καινοτόμες λύσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλότερη δυνατή απόδοση.

Στην Infacoma οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τις μεγαλύτερες παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες κατασκευής κουφωμάτων, συστημάτων αλουμινίου, μονωτικών και δομικών υλικών. Αναφορικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις, ξεχωρίζει η αυριανή εκδήλωση (με έναρξη στις 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο, «Ι. Βελλίδης) με θέμα “Η ποιότητα στα κτίρια και ο ενεργειακός σχεδιασμός σε περίοδο κρίσης”, που συνδιοργανώνεται από τη HELEXPO, το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΕΒΕΘ και το ΚΑΠΕ. Ακόμη αξίζει να υπογραμμιστεί πως στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πολλοί φορείς και επιχειρήσεις παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες ή ανταλλάσσουν απόψεις και διερευνούν τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της δόμησης και της ενέργειας.

Μέγας Χορηγός αμφότερων των εκθέσεων είναι η εταιρία KITURAMI.