Skip to main content

Επιφυλακτικός στα νέα μέτρα ο ΣΕΒ

Τα νέα μέτρα δίνουν περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας, τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, η οποία καλείται από σήμερα να δώσει ελπίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της ανάπτυξης, στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ.

Σε ό,τι αφορά στο σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι δίνουν περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας.

«Το πακέτο μέτρων που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ανταποκρίνεται, κατ΄ αρχήν, σε μία αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα. Έτσι, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει αντικείμενο ούτε κομματικής ούτε συντεχνιακής κριτικής. Η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα κριθεί διαχρονικά και από τον τρόπο εφαρμογής τους».

«Θα αποδειχθούν ικανά να θεραπεύσουν τον μεγάλο ασθενή που είναι ο υπερτροφικός και σπάταλος δημόσιος τομέας; Θα επιφέρουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θα διασφαλίσει το μέλλον μας;», διερωτάται ο ΣΕΒ.