Skip to main content

Επιχειρήσεις για τα σεντόνια στην παραλία από ΕΛΑΣ-Δημοτική Αστυνομία

Συνεργασία Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα χτύπημα στο φαινόμενο του παρεμπορίου.

Δύο μεγάλες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του κεντρικού δήμου.

Για το θέμα του παρεμπορίου και τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μεταξύ του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή  Φώτη Δομζαρίδη και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μεγάλες επιχειρήσεις με τα μεικτά κλιμάκια αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής, που σχεδιάζονται, θα λάβουν χώρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Στόχος θα είναι να δοθεί ένα χτύπημα στο φαινόμενο του παρεμπορίου και να περιοριστούν οι εικόνες στα πεζοδρόμια της πόλης, είτε με τα σεντόνια είτε με τους αυτοσχέδιους πάγκους και τα παράνομα εμπορεύματα.  

Στελέχη πάντως της Δημοτικής Αστυνομίας, εκτιμούν πώς όσο βελτιώνεται ο καιρός τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση, ιδιαίτερα, στα καλύτερα και πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Εκεί παράνομοι πλανόδιοι μικροπωλητές απλώνουν κυρίως τα Σαββατοκύριακα την πραμάτεια τους, τσάντες,  παπούτσια, ζώνες, πορτοφόλια.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όμως, έχει πάρει το παρεμπόριο και στις λαϊκές αγορές, με τους παράνομους μικροπωλητές να αυξάνονται συνεχώς, προκαλώντας προβλήματα στους νόμιμους.


Σε χθεσινή συνάντηση στο δημαρχείο της Δημοτικής Αστυνομίας με τους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων αποφασίστηκαν δράσεις κατά του παρεμπορίου που λαμβάνει χώρα στις λαϊκές αγορές. Οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα σχεδιαστούν από τα Αστυνομικά Τμήματα, θα ξεκινήσουν άμεσα. Για το θέμα, πάντως, του παρεμπορίου στις λαϊκές αγορές αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας.