Skip to main content

Επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι μετάθεση ευθυνών ζήτησε ο Μητσοτάκης

Πρωταρχική υποχρέωση του κράτους είναι η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του κράτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητστοτάκης, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Όπως ανέφερε, χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα, όχι επικοινωνική διαχείριση, ούτε μετάθεση ευθυνών.

Άλλωστε, πρόθεσε πως δ«εν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες» και πως «οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το Κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και πότε όχι».

Για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρόκειται για μια σπουδαία μέρα για την Ορθοφοξία και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες.

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα για την Ελλάδα και συνέχισε: «Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες. Στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στους πυροσβέστες που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα. Στους εθελοντές που επιλέγουν την προστασία του δάσους από την απόδραση στις παραλίες».