Skip to main content

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σοβαρά τραυματισμένης Σκοπιανής στον Όλυμπο

Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η περίπου 35 ετών ορειβάτης από την ΠΓΔΜ έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά - Θα σηκωθεί και Super Puma της ΠΑ

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση μιας νεαρής γυναίκας, σύμφωνα με πληροφορίες υπηκόου Σκοπίων, που έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά έπειτα από πτώση στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο, έχει ξεκινήσει από τις 11 σήμερα το πρωί.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10:53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης” και ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης”, που επικαλείται η ΕΟΔ, πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το ύψος από το οποίο έπεσε η άτυχη νεαρή ήταν περίπου 150 μέτρα, ενώ το σημείο όπου βρίσκεται είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους διασώστες να το προσεγγίσουν. 

Στην επιχείρηση, εκτός από την ΕΟΔ, μετέχουν 11 πυροσβέστες από τις Υπηρεσίες Κατερίνης και Λιτοχώρου και η 2η ΕΜΑΚ, ενώ θα συμμετέχει και ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει στο σημείο στις 16:00.



* Στις φωτογραφίες φαίνεται το σημείο του ατυχήματος