Skip to main content

Επιχείρηση από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τα δέντρα στην Καρόλου Ντηλ

Η επιχείρηση για τις δενδροδόχους ξεκίνησε σήμερα από την Καρόλου Ντηλ και σταδιακά το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου

Να επαναφέρει το πράσινο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είτε απελευθερώνοντας δενδροδόχους, τις οποίες κλείνουν καταστηματάρχες, είτε φυτεύοντας στις κενές θέσεις νέα δέντρα επιχείρησε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση του δήμου ξεκίνησε σήμερα από την Καρόλου Ντηλ και σταδιακά το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του κέντρου. Είχαν προηγηθεί καταγραφή της κατάστασης από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου αλλά και καταγγελίες πολιτών.

Σήμερα το πρωί άντρες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά μετέβησαν στην Καρόλου Ντηλ και ξεκίνησαν τις εργασίες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος υπάλληλοι του δήμου, «ξεκίνησαν από την Καρόλου Ντηλ και λίγο στην Μητροπόλεως. Φυτεύτηκαν περίπου 40 δέντρα, ανοίχτηκαν οι δενδροδόχοι που ήταν κλειστοί και μπετοναρισμένοι ενώ αντικαταστάθηκαν τα ξερά δέντρα». «Σκοπός είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να υπάρξει αύξηση του πρασίνου στο εμπορικό ιστορικό κέντρο, ευταξία και σεβασμός στο περιβάλλον. Οι άδειες των τραπεζοκαθισμάτων δεν πρέπει να συναρτώνται με παραβατικές συμπεριφορές, με τέντες και διάφορα πράγματα τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Παππάς, ο οποίος ανέφερε ότι «η Υπηρεσία Πρασίνου έχει στείλει στην εισαγγελία ορισμένες εκκωφαντικές περιπτώσεις που έχουν παραβατική συμπεριφορά και έχουν δημιουργήσει προβλήματα με κόψιμο δέντρων ή καταστροφή δενδροδόχων».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν διαμαρτυρίες καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, λέγοντας πως ήταν «ξαφνική η ενέργεια αυτή του δήμου». «Όλοι γνωρίζουν το πλαίσιο της παραβατικότητας. Οι καταστηματάρχες πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εμείς θέλουμε να τους αναπτύξουμε σε σωστούς χώρους. Αλλά το περιβάλλον έχει να κάνει και με την προστασία των δέντρων και την ελεύθερη κίνηση των πεζών», υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.