Skip to main content

Επιβράδυνση της μεταποίησης στην Κίνα

Επιβράδυνση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο.Ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε, για δεύτερο συνεχή μήνα, στις 52,1 μονάδες από 53,9 μονάδες πο
Επιβράδυνση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι μετριάζεται η ανάπτυξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε, για δεύτερο συνεχή μήνα, στις 52,1 μονάδες από 53,9 μονάδες που ήταν το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μείωσή του στις 53,2 μονάδες.

«Πρόκειται απλά για μια επιβράδυνση, όχι μια κατάρρευση», σχολίασε οικονομολόγος της HSBC, εκτιμώντας ότι η κινεζική οικονομία θα «τρέξει» με ρυθμό περίπου 9% το δεύτερο εξάμηνο χάρη στις σημαντικές επενδύσεις και την ισχυρή ιδιωτική κατανάλωση.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν, πάντως, για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα πυροδότησαν ανησυχίες ότι η επιβράδυνση στην Κίνα σε συνδυασμό με τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη θα πλήξουν την παγκόσμια ανάκαμψη.