Skip to main content

Επιβάρυναν την αγορά του Έβρου οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Περαιτέρω επιβάρυνση στην ήδη ασθμαίνουσα αγορά του Έβρου προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι παραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα της Κορνοφωλιάς, στο μέσον του νομού, καθώς και στο Ορμένιο, στη
Περαιτέρω επιβάρυνση στην ήδη ασθμαίνουσα αγορά του Έβρου προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι παραγωγοί παραμένουν στα μπλόκα της Κορνοφωλιάς, στο μέσον του νομού, καθώς και στο Ορμένιο, στη μεθοριακή διάβαση προς Βουλγαρία.

Σε ό,τι αφορά στο τρίτο μπλόκο, εκείνο του τελωνείου των Κήπων, από και προς Τουρκία, διαλύθηκε έπειτα και από τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, στην Αλεξανδρούπολη, οι παραγωγοί με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία έδειξε να συμφωνεί με τις διεκδικήσεις των αγροτών, διαφώνησε με τη μορφή που είχαν οι κινητοποιήσεις τους και συγκεκριμένα με τους αποκλεισμούς δρόμων και νευραλγικών σημείων, όπως είναι οι εθνικές οδοί, τα τελωνεία και οι μεθοριακοί σταθμοί.

«Είμαστε μαζί με τους αγρότες, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, όμως δε συμφωνούμε με τον τρόπο που διαλέγουν να διαμαρτυρηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Έβρου, Θανάσης Μπέλας.

Αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά της πρωτεύουσας του Έβρου, επισήμανε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Στάθης Μακρίδης: «Κατανοούμε τα προβλήματα των αγροτών, όμως τα μπλόκα δημιουργούν προβλήματα σε άλλες ομάδες πολιτών και των επαγγελματιών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Γιώργος Μυλωνάς, ανέφερε πως «οι αγρότες είναι ένα δυναμικό κομμάτι της οικονομίας της περιοχής και τους στηρίζουμε, τα μπλόκα είναι μια μορφή διαμαρτυρίας».

Προβλήματα, πάντως, στην ομαλή διακίνηση υλικών και προϊόντων, όπως είναι οι καθυστερήσεις, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των μελών του διαπίστωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών - Βιομηχανιών Νομού Έβρου, Βασίλης Χαρόβας