Skip to main content

Έπιασαν... δουλειά οι Γείτονες της Σβώλου για το πάρκο τσέπης (vid)

Πιστοί στο προκαθορισμένο ραντεβού, τα μέλη της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς πήγαν σήμερα στο πάρκο και ξεκίνησαν να καθαρίζουν τον χώρο.

Με τσάπες, τσουγγράνες ακόμα και με τα χέρια, κάτοικοι και μέλη της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου καθαρίζουν το άδειο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αγαπηνού και Ιωάννου Μιχαήλ όπου θα δημιουργηθεί το πρώτο πάρκο τσέπης στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους μουσικής οι κάτοικοι, μετα από συνελέυσεις και συζητήσεις, κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε να μεταμορφώσουν το επί χρόνια εγκαταλελειμένο χώρο σε πάρκο για όλη τη γειτονιά.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει καθαρισμό του χώρου και απομάκρυνση των κομμένων ριζών δέντρων ώστε γρήγορα να μπορούν στο πάρκο να μπουν παγκάκια.

Η ιδέα για τη δημιουργία του πάρκου τσέπης ξεκίνησε από τη διπλωματική εργασία των φοιτητών Νίκου Καλλίγα και Σπήλιου Ηλιόπουλου οι οποίοι μελέτησαν την εφαρμογή των πάρκων τσέπης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο παράλληλα για την έννοια του συμμετοχικού σχεδιασμού. 

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όλοι που επιτέλους περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Ελπίζουμε και οι επόμενες πράξεις να ευοδωθούν, να έχουν στήριξη, να μην βρουν αντιπάλους αλλά μόνο συμμάχους. Συνεχίζουμε! Τα πλάνα και η διάθεση υπάρχουν!» σημείωσε μιλώντας στη Voria.gr ο Νίκος Καλλίγας. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, υπάρχουν σχέδια κατευθυντικά για τη δημιουργία του πάρκου τα οποία όμως αναμορφώνονται και αναπροσαρμόζονται με βάση τις νέες ανάγκες που προκύπτουν. 

Αρκετοί κάτοικοι που περνούσαν έξω από πάρκο και έβλεπαν τη δουλειά που γινόταν μέσα, φώναζαν στους εθελοντές «Μπράβο» και «συγχαρητήρια».

Αν η πρωτοβουλία της γειτονιάς Αλ. Σβώλου συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τις προσπάθειες για το πάρκο τσέπης, το ερωτηματικό που υπάρχει στο μεγάλο πανό στη μέση του οικοπέδου όπου αναγράφεται «Προσεχώς πάρκο;», θα γίνει σύντομα θαυμαστικό.