Skip to main content

Επέστρεψε στις νίκες ο Άρης, 2-0 τα Χανιά στην Κρήτη (video)

Με πλασέ του Αντώνη Καπνίδη και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ανδρέα Τάτου, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν μια πολύτιμη νίκη στο κυνήγι της ανόδου

Τη νίκη με 0-2 κατέκτησε ο Άρης στην Κρήτη εναντίον των Χανίων για την 24η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει στην 3η θέση με 53 βαθμούς ενώ στην 1ηκαι 2η θέση αντίστοιχα βρίσκονται ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία με 62 και 59 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου χάνοντας καλές ευκαιρίες τόσο στο 11΄όταν ο Παυλίδης σούταρε και ο Γεωργίου έδιωξε πέφτοντας στη δεξιά του γωνία όσο και στο 36΄όταν το δυνατό σουτ του Μπούρμπου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Άρη όταν στο 59΄ο Τάτος έκανε ωραία κίνηση και σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γεωργίου.

Οι Χανιώτες απάντησαν ένα λεπτό αργότερα όταν ο Αποστολόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν απείλησε τον Έλληνα τερματοφύλακα που μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 63΄όταν ο Τάτος πάσαρε εντός περιοχής στον Παυλίδη και αυτός γύρισε τη μπάλα προς την περιοχή με τον Καπνίδη από κοντά να πλασάρει για το 0-1.

Στο 70΄οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους όταν αρχικά ο Καπνίδης εξ επαφής πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι ενώ ο Ηρακλής ανέτρεψε τον Τάτο. Ο αρχηγός του Άρη εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και πέτυχε το 0-2.

Τα Χανιά έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν όταν στο 87΄ο Ρούνεϊ εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ βολέ του Ζέρη δεν ανησύχησε τον Διούδη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Οι συνθέσεις:

Χανιά (Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Ηρακλής (Αφράτης 72΄), Κοζάκης (Ντούμος 72΄), Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Λάσκαρης (Μηλιώτης 84΄), Αποστολόπουλος, Ρούνεϊ, Σταματής.

Άρης (Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης (Καράμπελας 77΄), Χαριτωνίδης, Σόουζα, Γκαρσία (Καπνίδης 46΄), Ρόβας (Μακουτά 72΄), Παυλίδης, Ντούνης, Ίλιτς, Τάτος.