Skip to main content

Επέστρεψε ο Κόκε

Η επιστροφή του Σέρχιο Κόκε στις προπονήσεις διέλυσε τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν από την απουσία του και έκαναν λόγο για οριστική ρήξη στις σχέσεις του με τον Γιάννη Μιχαλήτσο και ανθρώπους της διοί
Δημοσιεύματα ήθελαν τον παίκτη να είναι δυσαρεστημένος από τη στάση και τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων από τη διοίκηση, όμως ο επιθετικός του Άρη με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.«Αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα τραυματισμού, αισθάνομαι καλύτερα, θα δοκιμάσω να προπονηθώ και εύχομαι να μπορέσω να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου για τον αγώνα με τον Ηρακλή», δήλωσε ο Κόκε.Όσο για αυτά που ακούγονται για τις σχέσεις του με τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Μιχαλg>, τη στιγμή που η χώρα οδεύει όλο και γρηγορότερα στη αγκαλιά της τρόικας και μια μόλις ημέρα πριν την κρισιμότερη Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον του ευρώ.

Με ανακοίνωση μετά την παραίτησή του ο Σόκρατες προειδοποίησε ότι η πολιτική κρίση θα έχει «σοβαρότατες συνέπειες» για τη χώρα. «Αυτή η πολιτική κρίση , αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών», δήλωσε.

«Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα που στόχευαν στο να αποφευχθεί η προσφυγή της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής οικονομικής βοήθειας» αναφέρει.

«Η αντιπολίτευση αφαίρεσε από την κυβέρνηση όλες τις προϋποθέσεις να κυβερνά. Ως εκ τούτου, επέδωσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη του τετάρτου σχεδίου λιτότητας που παρουσιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προέβλεπε τη μείωση από 4,6% σε 3% του δημόσιου ελλείματος για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική βοήθεια.

Μετά το τέλος της πεντάωρης συνεδρίασης του κοινοβουλίου , ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέδρο Σίλβα Περέιρα κατάγγειλε την «ανευθυνότητα μιας αρνητικής συμμαχίας, η οποία απέρριψε ένα σημαντικότατο εργαλείο δράσης της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είχε λάβει την έγκριση και την ψήφο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων της Πορτογαλίας».

Ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης αποχώρησε από το κοινοβούλιο χωρίς να πεί ούτε μια λέξη.