Skip to main content

«Έπεσαν» στους λάκκους τους…

Tα οικονομικά προβλήματα και οι περικοπές των κονδυλίων στους Δήμους είναι γνωστά. Όμως υπάρχουν κάποιοι αιρετοί - ελάχιστοι και «αλλοπαρμένοι» - που δεν το βάζουν κάτω, ούτε από τη γενική κατήφεια ού
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


οικονομικά προβλήματα και οι περικοπές των κονδυλίων στους Δήμους είναι γνωστά. Όμως υπάρχουν κάποιοι αιρετοί - ελάχιστοι και «αλλοπαρμένοι» - που δεν το βάζουν κάτω, ούτε από τη γενική κατήφεια ούτε από την αναμονή της μεγάλης ώρας, δηλαδή της χρεοκοπίας. Το κυριότερο είναι ότι δεν θέλουν καθυστερήσεις σε πληρωμές εργαζομένων ούτε βέβαια κι άλλες επιβαρύνσεις δημοτών με τέλη, κλήσεις και πρόστιμα, επειδή τα συναρμόδια υπουργεία «τραπεζώνουν» Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Ανάμεσα σ΄ αυτά τα παραδείγματα προς…αποφυγήν - διότι χαλάνε την πιάτσα - είναι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κώστας Σωτηράκης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Με το που έπεσε το σύνθημα Ραγκούση «σφίξτε κι άλλο το ζωνάρι», αντί να βάλει τη γάτα του να κλαίει ή έστω να κλαίγεται ο ίδιος δεξιά και αριστερά ότι δεν έχει μία για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του, αποφάσισε να μην καθίσει με σταυρωμένα χέρια και να περιμένει τη Δευτέρα παρουσία (εννοείται του ΔΝΤ)

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έλιωσε σόλες στα γραφεία των χαρτογιακάδων του ελληνικού δημοσίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, για να τους πείσει ότι η εφαρμογή των νόμων είναι μεγάλη υπόθεση και όποιος σκάβει δρόμους, τους πληρώνει κι αν δεν το κάνει -κατόπιν άδειας - τότε πληρώνει απίστευτα πρόστιμα. Και τα κατάφερε!

Έτσι, ο κ. Σωτηράκης γεμίζει τα ταμεία του δήμου του από χρήματα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που αρχικά έσκαψαν και γενικά «όργωσαν» την περιοχή, χωρίς να πάρουν άδεια ή να καταβάλλουν το ανάλογο τίμημα. Με αυτό το ζεστό χρήμα καλύπτει άμεσες ανάγκες και αποδεικνύει ότι τελικά ακόμη και ένας αντιδήμαρχος οικονομικών με εμπειρία…ταχυδρόμου στα ΕΛΤΑ, άμα θέλει λεφτά βρίσκει. Ανθρώπους που να το παλεύουν θα δυσκολευτούμε να εντοπίσουμε…