Skip to main content

Έπεσαν οι υπογραφές για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την οποία η ΟΛΘ ΑΕ θα περάσει στα χέρια της κοινοπραξίας Γάλλων - Γερμανών - ομίλου Σαββίδη.

Υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ, στην οποία αποτυπώνονται η φύση και δράση της νέας εταιρείας, η έκταση του περιουσιακού δικαιώματος, αλλά και οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ιδιώτη επενδυτή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής. Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η εν λόγω σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί και από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, πριν εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση, αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η ΟΛΘ ΑΕ θα περάσει στα χέρια της κοινοπραξίας Γάλλων - Γερμανών - ομίλου Σαββίδη (Terminal Link - DIEP - Belterra).

Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως είπε, σκοπεύει στην αναβάθμιση και στη δυναμική ανάπτυξη του λιμανιού. Αναφέρθηκε στις διαρκείς και επίπονες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις που έγιναν, και είχαν ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της πόλης και των κατοίκων της, αλλά και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΛΘ.