Skip to main content

Έπαινοι Μουζάλα σε Μπουτάρη για την ετοιμότητα στο προσφυγικό

Ο Γ.Μπουτάρης δούλεψε εντατικά πάνω στο προσφυγικό, σε σημείο που να εμφανίζεται συχνά πιο μπροστά και από το υπουργείο, τόνισε ο Γ.Μουζάλας.

Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στο δημαρχείο, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε τον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με άλλους δήμους της μητροπολιτικής περιοχής, ώστε να κατατεθεί μία κοινή πρόταση χρηματοδότησης στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για το διετές πρόγραμμα 20.000 θέσεων υποδοχής για υποψηφίους προς μετεγκατάσταση και άλλους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το ίδρυμα Open Society Foundation για την κάλυψη τους κόστους φιλοξενίας μικρού αριθμού ευπαθών ατόμων (γυναίκες με παιδιά, έγκυοι, κ.λπ.) σε ξενοδοχεία για διάστημα έξι μηνών. Τέλος, επισήμανε τη συνεργασία με δήμους της μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι του 2015, με στόχο την κατάρτιση ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο μαζικής εισροής προσφύγων στην περιοχή.

Ο κ. Μουζάλας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα την οποία επέδειξε ο δήμαρχος σχετικά με το περίπλοκο ζήτημα των προσφυγικών ροών και δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να ενισχύσει τη συνεργασία του με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, έδωσε προτεραιότητα σε συναντήσεις με άλλους δημάρχους, στηριζόμενος στο γεγονός ότι «ο Γιάννης Μπουτάρης δούλεψε εξ αρχής πολύ εντατικά πάνω στο προσφυγικό, σε σημείο που να εμφανίζεται συχνά πιο μπροστά και από το υπουργείο» και πρόσθεσε: «Οφείλω να πω ότι έχουμε την τύχη να έχουμε ένα δήμαρχο και μία διοίκηση που δουλεύουν σαν μυρμήγκια πάνω στο θέμα του προσφυγικού και σήμερα συζητήσαμε πιθανούς τρόπους αλληλοβοήθειας. Δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, επιπλέον, και για την εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα των επιδοτούμενων ενοικίων, μία παράμετρο που δεν πρέπει να παραβλέπουμε, καθώς μεταφράζεται σε αξιοπρέπεια διαβίωσης, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για την πόλη».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, η δημοτική σύμβουλος και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γλυκερία Καλφακάκου και η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, Ελεάννα Ιωαννίδου.