Skip to main content

Επενδυτές θύματα απάτης οικονομολόγου

Στα δίχτυα Έλληνα οικονομολόγου, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρίας με έδρα τις ΗΠΑ, έπεσαν δεκάδες επενδυτές, στους οποίους υπόσχονταν υψηλές αποδόσεις.
Στα δίχτυα Έλληνα οικονομολόγου, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρίας με έδρα τις ΗΠΑ, έπεσαν δεκάδες επενδυτές, στους οποίους υπόσχονταν υψηλές αποδόσεις και έτσι δεχόταν σε κοινό λογαριασμό που τηρούσε με τη σύζυγό του, εμβάσματα μεγάλης αξίας.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία στο ΣΔΟΕ από ελληνική τράπεζα για καταθέσεις μεγάλων ποσών από επενδυτές στον λογαριασμό του οικονομολόγου. Σε  έρευνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είχε χορηγήσει ποτέ άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην εταιρεία του οικονομολόγου και η εταιρείας με δηλούμενη έδρα τις ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στο μητρώο των εποπτευομένων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εταιρείες.

Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δέσμευση των καταθέσεων τριών φυσικών προσώπων και μιας εταιρείας ύψους 15 εκατ. ευρώ, 11 εκατ. δολαρίων και 190.000 Κορώνες Σουηδίας. Τα στοιχεία της εταιρίας και το όνομα του οικονομολόγου δεν έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών.