Skip to main content

Επένδυση επέκτασης 2,2 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Βιοζωής ΑΕ

Σταθερές πωλήσεις παρουσίασε το εννεάμηνο η Βιοζωής ΑΕ, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της, κ.Σίντου, επισημαίνει την ανάγκη η πολιτεία και οι τραπεζες να βάλουν περιορισμούς στην έκδοση επιταγών.
Άρχισε η υλοποίηση επένδυσης επέκτασης και εκσυχγρονισμού, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ από την  εταιρία παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών  Bιοζωής, που έχει την έδρα της στα Ιωάννινα, παρά την οικονομική κρίση, δεδομένου ότι η επιχείρηση συνεχίζει σταθερά την  αναπτυξιακή της στρατηγική. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Βιοζωής κυρία Νάντια Σίντου, μιλώντας στη Voria.gr αναφέρει ότι η επένδυση που χρηματοδοτείται κατά 50% από τον επενδυτικό νόμο έχει αρχίσει η υλοποίησή της εντός των προηγούμενων ημερών του τρέχοντος μήνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Ανοιξη του 2010. Η νέα επένδυση αφορά σε logistics, τη δημιουργία νέων αποθηκευτικών χώρων, επέκταση υφιστάμενων αποθηκών, τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό του τμήματος συσκευασίας με ρομποτικά μηχανήματα, επιτυγχάνοντας την πλήρη αυτοματοποίησή του. Οι αποθήκες θα είναι δυναμικότητας 3.000 τόνων δημητριακών. Επίσης θα δημιουργηθεί στεγασμένος χώρος 700τ.μ. και υπαίθριος σκεπαστός χώρος άλλων 700τ.μ.

Αναγνωρίζει ότι η κρίση έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της στην αγορά, με εντονότερο το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, αλλά και των πληρωμών μέσω μεταχρονολογημένων επιταγών, ή επιταγών που δεν έχουν αντίκρυσμα. Ωστόσο αυτή η δυσχερής κατάσταση στην αγορά αφήνει αλώβητη τη Βιοζωής γιατί όπως επισημαίνει η εταιρία έχει δώσει έμφαση σε νέες αγορές και με επιτυχία εισήλθε στη μεγάλη αγορά της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Και θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στις εξαγωγές. Το γεγονός ότι η Βιοζωής απάντησε στην κρίση, δίνοντας έμφαση στις εξαγωγές δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσει τις πωλήσεις της. Το εννεάμηνο του 2009 δείχνει ότι οι πωλήσεις βρίσκονται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις το εννεάμηνο Ιανουαρίου –Σεπτεμβρίου 2009 ήταν11,250εκατ. ευρώ, έναντι 11,600εκατ. ευρώ. Η κυρία Σίντου πιστεύει ότι φέτος θα κλείσουν με κάποια αύξηση, δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι οι καλοί μήνες για τις πωλήσεις της εταιρίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κύκλος εργασιών το 2008 ήταν 17εκατ. ευρώ, έναντι 15,5εκατ. ευρώ το 2007. Για τα κέρδη διατηρεί επιφυλάξεις αν θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα γιατί υπάρχουν επισφάλειες από πελάτες. Βέβαια ως θετικό στοιχείο για την εταιρία και την αντιμετώπιση της κρίσης η κυρία Σίντου χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει δανεισμό και παρόμοιες οικονομικές υποχρεώσεις προς το τραπεζικό σύστημα.

Από τις τράπεζες και την πολιτεία θα ήθελε να επιληφθούν για το θέμα των ακάλυπτων επιταγών, καθώς πιστεύει ότι δεν πρέπει να δίνεται το δικαίωμα να εκδίδει ο καθένας επιταγές, που δεν έχουν αντίκρισμα, «είναι απλά χαρτιά», όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, αν και δεν ανήκουν στον Τειρεσία.
Για τη νέα κυβέρνηση είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έλαβε κάποιο μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και τόνωσης της επιχειρηματικότητας. «Το μόνο που αισθανθήκαμε είναι ότι έστειλε ελεγκτές σε όλες τις επιχειρήσεις», που είναι όμως μια κακή νοοτροπία του κράτους απέναντι στις υγιείς και σωστά οργανωμένες εταιρίες. Για την έκτακτη εισφορά είπε ότι αν είναι για μια φορά και είναι άδεια τα ταμεία του κράτους να συνεισφέρουν και οι επιχειρήσεις, αλλά όχι με τη νοοτροπία στέλνω την εφορία για έλεγχο για να επιβάλουν πρόστιμα.  Η ίδια δεν βλέπει φως στο τούνελ της κρίσης ούτε το α’ εξάμηνο του 2010, ευελπιστεί η νέα κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας γιατί φοβάται μήπως είναι πιο δύσκολη η νέα χρονιά», τονίζει.

Η  Βιοζωής διαθέτει μια θυγατρική εμπορική εταιρία  στη Ρουμανία την Viozois FRL, η οποία μετά την κρίση ενδέχεται να μετατραπεί σε παραγωγική, καθώς υπάρχουν οι εγκαταστάσεις. Επίσης διαθέτει θυγατρική στην Αλβανία , την Veaf, που παράγει φυράματα. Επί του παρόντος και λόγω κρίσης δεν σχεδιάζει άλλες επενδύσεις εκτός Ελλάδας, πέρα από την προώθηση των εξαγωγών.

Ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός παράγοντας που οδηγεί την VIOZOIS S.A. στην επιτυχημένη πορεία που ακολουθεί είναι τα προϊόντα της κατά την κυρία Σίντου.
Στηριζόμενη στην επιστημονική γνώση, την εμπειρία τριάντα και πλέον χρόνων στη διατροφή των ζώων, την ποιότητα των πρώτων υλών και την σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, μπορεί και προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα που εγγυώνται την πλήρη σωματική ανάπτυξη και την βέλτιστη απόδοση των ζώων, υπογραμμίζει.
Η γκάμα των προϊόντων της ΒΙΟΖΩΗΣ Α.Ε. καλύπτει το σύνολο των συσκευασμένων ζωοτροφών που χρησιμοποιούνται για την διατροφή των ζώων και περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη τους.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1971 και από το 1995 ξεκίνησε τη λειτουργία της με την επωνυμία VIOZOIS S.A. και έδρα τις εγκαταστάσεις στο 7o χλμ. Ιωαννίνων - Αθηνών. Βασισμένη στην τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών της τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία ζωοτροφών και έχοντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την παροχή σταθερά ποιοτικών υπηρεσιών, κατάφερε να εδραιωθεί ως ηγέτης στην αγορά της Ηπείρου και μια από τις ισχυρότερες μονάδες σε πανελλαδικό επίπεδο.

 Τα τελευταία χρόνια μέσα από την εκτέλεση συντονισμένων δράσεων ανανέωσης των κτιριακών της εγκαταστάσεων και εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού της εξοπλισμού, έχει καταφέρει να εδραιωθεί σε μία από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής ζωοτροφών σε όλη την Ελλάδα και να εξυπηρετεί με ακρίβεια και συνέπεια τους χιλιάδες πελάτες της.

 Τα προϊόντα της εταιρίας έχουν αποκτήσει τη φήμη ποιοτικών και γευστικών προϊόντων που απευθύνονται σε μεγάλη γκάμα καταναλωτών, από τον επαγγελματία εκτροφέα ζώων παραγωγής που αναζητά έναν αξιόπιστο συνεργάτη στην επιχείρησή του, μέχρι και τον ιδιώτη κάτοχο ενός κατοικίδιου που θέλει την καθημερινή τροφή για το σκύλο ή τη γάτα του. Παράλληλα δραστηριοποιείται στην εμπορία πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή διατροφικών συμπληρωμάτων.