Skip to main content

Επένδυση 90 εκατ. ευρώ από την Τέρνα Ενεργειακή σε Πολωνία και Βουλγαρία

Στην εκτέλεση τριών νέων επενδυτικών project στο χώρο της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλκανικής, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 60 MW, με την αξιοποίηση του ανέμου, προχωρά η Τέρνα Ενεργειακή,
Στην εκτέλεση τριών νέων επενδυτικών project στο χώρο της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλκανικής, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την αξιοποίηση του ανέμου, προχωρά η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή.

Πρόκειται για ισάριθμα αιολικά πάρκα στη Βουλγαρία και στην Πολωνία με συνολική δυναμικότητα 60 MW και αρχικό κόστος επένδυσης περί τα 90 εκατ. ευρώ. Και στις δύο χώρες η ελληνική εταιρεία έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, από τις τοπικές αρχές, και ήδη ξεκίνησε τις εργασίες για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο πάρκο, με προοπτική το τελευταίο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία προς το τέλος του έτους. Αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί η δεύτερη φάση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή. Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν μια σειρά από project, τα οποία δεν έχουν φθάσει ακόμη στο στάδιο της έναρξης κατασκευής, καθώς απομένει η έκδοση των σχετικών αδειών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκφράζεται βεβαιότητα ότι πριν την εκπνοή του πρώτου εξαμήνου του 2010, θα έχουν προχωρήσει τόσο οι διαδικασίες, ώστε η διοίκηση της επιχείρησης θα είναι σε θέση να προβεί σε νέες ανακοινώσεις.

Θυμίζουμε ότι η Τέρνα Ενεργειακή έχει γνωστοποιήσει προς το επενδυτικό κοινό ότι έως το 2012 προτίθεται να αναπτύξει στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος περίπου 400 MW, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης –δεδομένου ότι για κάθε 1 MW απαιτείται δαπάνη περίπου 1,5 εκατ. ευρώ- θα προσεγγίσει, στο διάστημα αυτό, τα 600 εκατ. ευρώ.